گیاهان دارویی

وبلاگ محمد علیانسب

گیاهان دارویی

وبلاگ محمد علیانسب

گیاهان دارویی خواص بسیاری دارند. جنسینگ برای سردرد و ریحان برای سوهاضمه موثر است. خواص رزماری،بابونه،قاصدک و دیگر گیاهان دارویی را در ادامه مطلب بخوانید.

از گیاهان دارویی می توان افزون بر اهداف دارویی برای بهبود عطر و طعم غذاهای مختلف نیز استفاده کرد، بدون این که بر کالری های غذا افزوده شود. به طور همزمان، گیاهان دارویی فواید سلامت بسیاری نیز ارائه می کنند. در حقیقت، داروهای گیاهی هزاران سال است که برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. توانایی های بهبودی و ترمیمی انواع مختلف گیاهان دارویی بسیار چشمگیر و شناخته شده هستند.

ریحان از گیاهان دارویی


ریحان

ریحان از گیاهان دارویی

ریحان دارای ویژگی های آنتی اکسیدان، ضد التهابی، ضد عفونی کنندگی و ضد باکتریایی است. این گیاه معطر توانایی کاهش استرس از طریق تنظیم سطوح سروتونین که بر خلق و خو تاثیرگذار است، را دارد. با زیر کنترل نگه داشتن استرس، ریحان در بسیاری موارد دیگر نیز به سود سلامت انسان است.

نوشیدن چای تهیه شده از برگ های ریحان می تواند سوء هاضمه را از بین ببرد، با علت سردرد مبارزه کند، سرطان پستان را مهار کند، نفخ شکم را درمان کند، اشتها را افزایش دهد، بریدگی ها و خراش ها را بهبود ببخشد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، سرماخوردگی و سرفه را درمان کند و بسیاری موارد دیگر.

شما می توانید از این گیاه دارویی به عنوان ادویه در پخت و پز استفاده کنید یا 10 تا 12 برگ آن را با معده خالی بجوید. همچنین، می توانید دو یا سه بار در روز چای ریحان بنوشید تا از سلامت بهتر بهره‌مند شوید. برای تهیه این چای:

10 تا 15 برگ تازه ریحان را در یک فنجان بزرگ بریزید.

دو فنجان آب جوش به آن اضافه کنید.

یک درپوش روی فنجان قرار دهید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کنید و آن را بنوشید.

رزماری

رزماری از گیاهان دارویی

رزماری یک گیاه دارویی محبوب و مفید برای سلامت انسان است. این گیاه حاوی کارنوزول و رزمارینیک، دو آنتی اکسیدان قدرتمند که نقشی کلیدی در بهبود سلامت انسان ایفا می کنند، است. همچنین، رزماری از ویژگی های قوی ضد عفونی کنندگی، ضد سرطانی، و ضد التهابی بهره می برد.

یکی از فواید جالب توجه رزماری عملکرد آن به عنوان یک محرک شناختی موثر است و بر همین اساس، به بهبود حافظه و تمرکز ذهنی کمک می کند.

رزماری با استرس مبارزه می کند، اضطراب را کاهش می دهد، سردرد را تسکین می دهد، رشد مو را تحریک می کند، با درد مفاصل مقابله می کند، التهاب را کاهش می دهد، گوارش را بهبود می بخشد، از سرطان پیشگیری می کند، و پشتیبان سلامت قلب و عروق است.

رزماری از عطر و طعم قوی بهره می برد و در سوپ ها، ساندویچ ها، سالادها، و ... قابل استفاده است. همچنین، می توانید از برگ های تازه یا خشک شده این گیاه چای درست کنید. برای تهیه این چای:

یک یا یک و نیم قاشق رزماری را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.

روی فنجان یک درپوش بگذارید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کنید و در شرایطی که هنوز گرم است، آن را بنوشید.

شما می توانید دو یا سه بار در روز این چای را بنوشید.

توجه: در دوران بارداری و یا اگر به صرع، فشار خون بالا یا اختلالات خونریزی مبتلا هستید از مصرف رزماری پرهیز کنید.

ارگانو

ارگانو از گیاهان دارویی

عطر و طعم ارگانو فوق العاده است و فواید سلامت بسیاری را ارائه می کند. ارگانو حاوی دو ترکیب قدرتمند به نام های کارواکرول و تیمول است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. همچنین، این گیاه دارویی از ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد نفخ، ادرارآور، معرق و خلط آور بهره می برد.

از این گیاه می توان برای درمان سرماخوردگی، رفع گرفتگی بینی، تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع گرفتگی های قاعدگی، بهبود سلامت قلب، کاهش خستگی آدرنال، و مبارزه با دندان درد استفاده کرد. ارگانو در پیشگیری و درمان قند خون بالا نیز موثر است.

شما می توانید مقداری ارگانو خشک شده را در سوپ ها، سالادها، یا اسموتی ها اضافه کنید تا هر چه بیشتر عطر و طعم آنها را بهبود ببخشید. همچنین، می توانید روزانه چای ارگانو بنوشید. برای تهیه این چای:

سه قاشق چایخوری برگ ارگانو را در یک فنجان آب داغ بریزید و اجازه دهید پنج تا 10 دقیقه به همان حالت باقی بماند. چای را صاف کرده و بنوشید.

سیج (مریم گلی)

مریم گلی از گیاهان دارویی

این گیاه به واسطه ویژگی های محرک، آنتی بیوتیک، قابض، و ضد نفخ خود برای اهداف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. سیج سرشار از روغن های فرار و فلاونوئیدها است، و همچنین از ویژگی های ضد فشار خون، ضد دیابت، ضد التهاب و ضد میکروبی بهره می برد.

از جمله فواید سلامت سیج می توان به بهبود خلق و خو، تسکین اضطراب، تسکین گلو درد، تقویت سیستم ایمنی، کمک به کاهش وزن، کاهش التهاب، بهبود خواب خوب، و کاهش سطوح کلسترول و فشار خون اشاره کرد.

شما می توانید سیج تازه یا خشک شده را برای بهبود عطر و طعم به غذاهای مختلف اضافه کنید. همچنین، می توانید روزی دو بار چای سیج بنوشید. برای تهیه این چای:

یک قاشق غذاخوری برگ های تازه سیج یا یک قاشق چایخوری برگ های خشک شده را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.

اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد، سپس چای را صاف کنید.

مقداری عسل و لیمو ترش برای بهبود مزه به چای سیج اضافه کنید و آن را بنوشید.

توجه: مصرف سیج برای بانوان باردار یا شیرده توصیه نمی شود.

نعناع بیابانی

نعناع بیابانی از گیاهان دارویی

نعناع بیابانی سرشار از منتول است و اثر آرامش بخش و خنک کننده روی بدن و ذهن دارد. همچنین، این گیاه از ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد نفخ بهره می برد.

نعناع بیابانی می تواند به تسکین سوء هاضمه، درمان سندرم روده تحریک پذیر، از بین بردن گاز و نفخ، درمان اسپاسم های عضلانی، درمان تهوع، کمک به کاهش وزن، مبارزه با استرس، از بین بردن نفس بدبو، تسکین سردرد، درمان میگرن، پشتیبانی از بهداشت دهان و دندان، و پیشگیری از آلرژی ها و آسم کمک کند.

برگ های تازه و خشک شده نعناع بیابانی را می توان برای بهبود عطر و طعم به سالادها، سوپ ها، اسموتی ها، آبمیوه ها، سس ها یا دیگر غذاها اضافه کرد. همچنین، می توانید دو یا سه بار در روز چای نعناع بیابانی بنوشید. برای تهیه این چای:

یک قاشق غذاخوری برگ های تازه نعناع بیابانی را در یک قوری آب داغ ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کنید.

اجازه دهید دمای چای پایین بیاید و سپس آن را بنوشید.

زنجبیل

زنجبیل از گیاهان دارویی

این ریشه محبوب به عنوان یک گیاه دارویی مشهور در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرد. خواص زنجبیل شامل ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد قارچی، آنتی بیوتیک، ضد سرطانی، ضد تهوع، ضد اسپاسم، و ضد سرفه است.

زنجبیل سیستم ایمنی بدن را به واسطه کاهش رادیکال های آزاد تقویت می کند. همچنین، این گیاه گردش خون در بدن را بهبود می بخشد، با سرماخوردگی مبارزه می کند، التهاب را کاهش می دهد، گوارش را بهبود می بخشد، سطوح قند خون را عادی می سازد، با تهوع مبارزه می کند، اشتها را تنظیم می کند، و سوزش سر دل و نفخ را تسکین می دهد.

زنجبیل از تجمع سموم در بدن که خطر عفونت های ویروسی، قارچی، و باکتریایی را افزایش می دهند، پیشگیری می کند.

شما می توانید برش هایی از زنجبیل تازه را به سالاد اضافه کنید. همچنین، نوشیدن دو تا سه فنجان چای زنجبیل در روز را مد نظر قرار دهید. برای تهیه این چای:

یک قاشق غذاخوری برش های زنجبیل و دو فنجان آب را به یک قوری اضافه کنید.

آب را به جوش آورید.

سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید چای به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کنید.

مقداری عسل و آبلیموی تازه را به چای اضافه کنید و آن را بنوشید.

توجه: افرادی که داروهای قلبی یا فشار خون مصرف می کنند باید زیر نظر پزشک زنجبیل مصرف کنند.

سیر

سیر از گیاهان دارویی

سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که از ویژگی های دارویی قوی از جمله ویژگی های ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد قارچی، ضد سرطانی، و آنتی اکسیدانی بهره می برد.

سیر به سم زدایی بدن کمک می کند. این گیاه سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، فشار خون را کاهش می دهد، کبد را پاکسازی می کند، کلسترول را کاهش می دهد، سطوح قند خون را کنترل می کند، التهاب را کاهش می دهد و با سرطان مبارزه می کند.

برای بهره‌مندی از تمام فواید سیر باید آن را به صورت خام مصرف کنید. بهتر است یک یا دو حبه سیر با معده خالی مصرف شوند.

توجه: سیر به عنوان یک رقیق کننده خون عمل می کند و ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد. در نتیجه، پیش از مصرف سیر با پزشک خود مشورت کنید.

جینسینگ

جنسینگ از گیاهان دارویی

جینسینگ انواع مختلفی دارد که شامل جینسینگ هندی، کره ای، سیری، و آمریکایی می شوند و هر نوع آن برای سلامت انسان مفید است. جینسینگ از گیاهان دارویی محبوب در آسیا و آمریکای شمالی محسوب می شود.

ریشه ها، برگ ها و میوه جینسینگ برای اهداف دارویی استفاده می شوند. آنها سرشار از ویژگی های تقویت کنندگی سیستم ایمنی، ضد التهابی، ضد استرس، خواب آور، و ضد باکتریایی هستند.

جینسینگ می تواند سطوح انرژی را افزایش دهد، سوخت و ساز را تسریع کند، به سوزاندن کالری کمک کند، سردرد را درمان کند، گوارش را بهبود ببخشد، سلامت روانی را تقویت کند، استرس را کاهش دهد، عملکرد ریه را ارتقا دهد، سطوح قند خون را کاهش دهد، سیستم ایمنی را تقویت کند و التهاب را کاهش دهد. همچنین، جینسینگ به عنوان یک درمان طبیعی برای ناباروری مورد استفاده قرار می گیرد.

توجه: مصرف جینسینگ برای بانوان باردار (برای سه ماه نخست) توصیه نمی شود.

بابونه

بابونه از گیاهان دارویی

هنگامی که درباره چای گیاهی فکر می کنیم، احتمالا چای بابونه یکی از نخستین گزینه هایی است که به ذهن خطور می کند. بابونه به شیوه های مختلف سلامت را بهبود می بخشد. این گیاه دارای ویژگی های ضد تحریک کنندگی، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد اضطراب، ضد اسپاسم، ضد اسهال و ضد سرطانی است.

بابونه می تواند سردرد را تسکین دهد، درد عضلانی را کاهش دهد، استرس را زیر کنترل درآورد، گرفتگی های قاعدگی را رفع کند، مشکلات معده را درمان کند، به کاهش وزن کمک کند، سیستم ایمنی را تقویت کند، و بی خوابی و دیگر مشکلات خوب را درمان کند. با توجه به محتوای آنتی اکسیدانی بالا، این گیاه دارویی به محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کند.

گل های تازه و خشک شده بابونه می توانند برای تهیه چای استفاده شوند. برای تهیه این چای:

یک قاشق چایخوری گل های خشک شده بابونه را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.

یک درپوش روی فنجان قرار دهید و اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد، سپس چای را صاف کنید.

مقداری عسل به چای اضافه کنید و در شرایطی که هنوز گرم است آن را بنوشید.

توجه: اگر باردار هستید یا قصد دارید باردار شوید از مصرف این چای پرهیز کنید.

قاصدک

قاصدک از گیاهان دارویی

قاصدک توسط بومیان آمریکا و شرق برای کمک به رفع مشکلات کبد، کلیه و طحال مورد استفاده قرار می گرفته است.

ریشه ها، برگ ها و گل های قاصدک خوراکی و بسیار مغذی هستند. این گیاه از ویژگی های ادرارآور، آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد التهابی، و ملین بهره می برد.

مصرف قاصدک برای افرادی که اضافه وزن دارند، مفید است زیرا به خلاص شدن از شر وزن آبی کمک می کند. افزون بر این، قاصدک به عادی سازی سطوح قند خون، دفع سموم از بدن، کاهش اشتها، مبارزه با التهاب، بهبود سلامت کبد، پیشگیری از سرطان، تنظیم فشار خون و پیشگیری از اختلالات ادراری کمک می کند.

شما می توانید برگ های تازه قاصدک را به سالادها، سوپ ها یا غذاهای سرخ شده اضافه کنید. همچنین، می توانید یک فنجان چای قاصدک در روز بنوشید. برای تهیه این چای:

دو قاشق چایخوری ریشه قاصدک خشک شده را به یک فنجان آب اضافه کنید.

آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید.

چای را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

چای را صاف کرده و آن را بنوشید.

توجه: در دوران بارداری از مصرف قاصدک پرهیز کنید.


عرقیات گیاهی و خواص آن‌ها


عرقیات گیاهی

عرق زنجبیل

طبیعت این گیاه، گرم و خشک است. جهت رفع تهوع، تقویت معده، برطرف کردن انگل در معده و روده، ضد سرماخوردگی، گلودرد، ضد نفخ، معرق و بادشکن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عرق زنیان

طبیعتی گرم دارد و ضدعفونی‌کننده‌ی قوی معده است. ضدنفخ، قارچ، انگل و اسهال است. برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار مفید است.

عرق زیره

طبیعتی گرم دارد، لاغر کننده، هضم‌کننده‌ی غذا، بادشکن و ملین است. شیر مادران را زیاد کرده و تنگی نفس را برطرف می‌کند.

عرق سنبل‌الطیب

طبیعتی گرم دارد و محرک قلب، اعصاب و آرام‌بخش است. نگرانی، اضطراب، دلهره، ترس و وحشت سردردهای میگرنی را رفع می‌کند. ادرار مبتلایان به مرض قند را نیز کم می‌کند.

عرق میخک طبعی گرم دارد و آرام‌بخش، تنظیم کننده قاعده، تقویت‌کننده معده و ضد انگل می‌باشد


عرق سیر

پایین آورنده‌ی فشارخون است. قندخون و چربی خون را تنظیم می‌کند. مسمومیت حاصل از نیکوتین سیگار و آلودگی هوا را برطرف می‌کند. ضمناً ضدعفونی کننده مجاری تنفسی و در پیشگیری از سرطان بسیار مفید می‌باشد. برای درمان‌های فوق نصف استکان با یک لیوان آب میل شود. اگر بر روی محل موخوره مالیده شود، درمان کننده می‌باشد. آروغ حاصله، مجاری تنفسی را ضدعفونی و گشاد می‌کند.

عرق شاه‌تره (شاطره)

طبیعتی معتدل دارد، صفرابُر و تب‌بُر است. یرقان را درمان می‌کند، تقویت‌کننده‌ی پوست و کبد است. ادرارآور است و بلغم را دفع می‌کند. تصفیه کننده‌ی خون است و باعث تقویت لثه و جلوگیری از خون‌ریزی آن می‌شود. مخلوط شاه تره، سرکه و عسل پاک کننده معده از کلیه فضولات می‌باشد.

عرق شبدر

چاق‌کننده است. مولد خون و نیرودهنده‌ی قوای جنسی می‌باشد. نرمی استخوان اطفال را درمان کرده و تصفیه کننده‌ی خون است.

عرق شنبلیله

طبیعتی گرم دارد، قندخون را پایین می‌آورد، کم‌خونی را درمان می‌کند و چاق‌کننده است.

عرق شوید

طبیعتی گرم دارد و چربی خون را پایین آورده و برای معده مفید است. بادشکن و قاعده آور است. سکسکه و دل‌درد را درمان می‌کند. تنگی نفس را رفع کرده و ضعف معده را از بین می‌برد و باعث افزایش شیر مادران نیز می‌شود.

عرق شیرین بیان

عرق شیرین بیان طبیعتی گرم دارد، زخم معده و اثنی عشر را درمان کرده و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. ضدسرفه و خلط آور است. عفونت‌های ریه و کلیه را برطرف کرده و یبوست مزاج و بواسیر را از بین می‌برد.

عرق طارونه

مسکن اعصاب و خواب آور است به‌صورت یک فنجان در یک لیوان آب سرد یا شربت مصرف شود.

عرق کاسنی

طبیعتی سرد دارد و تب‌بُر است. پوست، کلیه و کبد را تقویت می‌کند. دارای ویتامین C است و خون را تصفیه می‌کند. حرارت آن را پایین می‌آورد و رگ‌ها را باز می‌کند. درد مفاصلی که ناشی از گرمی مزاج باشد را مداوا می‌کند.

عرق کاکوتی

طبعی گرم دارد و اگر بعد از غذا با نصف لیوان آب میل شود، مقوی معده، برطرف‌کننده سوءهاضمه، اشتهاآور و ضدعفونی کننده مجاری تنفسی می‌باشد. مصرف برگ گیاه مخلوط با ماست و یا دوغ نرم کننده سینه و تقویت کننده قوای جنسی می‌باشد.

عرق کرفس

در درمان رماتیسم و درد مفاصل به‌صورت یک فنجان در یک لیوان آب سرد مصرف شود.

عرق کیالک

تنظیم کننده کلسترول خون و تصفیه کننده آن و از تنگ شدن عروق قلبی جلوگیری می‌کند. برای درمان‌های فوق 3 وعده در روز، و هر بار 1 فنجان میل شود.

عرق گاوزبان

طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، نرم کننده سینه، تصفیه کننده خون، ادرارآور و برطرف کننده التهابات مثانه و کلیه می‌باشد.

عرق گزنه

طبیعتی گرم دارد و قندخون را پایین می‌آورد، تنگی نفس را رفع کرده و نیرودهنده و قاعده‌آور است. شیر مادر را زیاد کرده و غرغره کردن آن برای رفع ورم لوزه‌ها مفید است.

عرق گشنیز

نیرودهنده، ضد تشنج، ضد کرم و باکتری و بیماری‌های روده‌ای، آرام‌بخش و برطرف کننده تاول‌های دهان و تسکین دهنده درد دندان می‌باشد.

عرق شیرین بیان طبیعتی گرم دارد، زخم معده و اثنی عشر را درمان کرده و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. ضدسرفه و خلط آور است. عفونت‌های ریه و کلیه را برطرف کرده و یبوست مزاج و بواسیر را از بین می‌برد


عرق گل ختمی

نشاط آور، نیکوکننده رخسار، باعث رفع التهاب مثانه و قطع ادرار و در درمان آسم و گرفتگی صدا مؤثر است همچنین برای سرماخوردگی مناسب است به‌صورت روزی سه وعده و در هر وعده یک لیوان مصرف شود. مقوی، ملین و بهترین درمان برای قولنج و دردهای عضلانی می‌باشد. به‌صورت نصف لیوان غلیظ مصرف می‌شود.

عرق گل گاوزبان

طبعی گرم دارد و تقویت کننده قلب، کبد، اعصاب، آرام بخش و برطرف کننده آسم، سینه درد، تهوع، یرقان و سنگ‌های کلیه و مثانه می‌باشد. مصرف 3 وعده و هر بار 1 فنجان پیش از غذا بهترین شیوه درمانی بیماری‌های فوق است.

عرق گلاب

طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده‌ی مغز و اعصاب است. غش، ضعف و بی‌هوشی را رفع کرده و بلغم را دفع می‌کند. لثه را سخت کرده و صفرابر نیز می‌باشد.

عرق کلپوره

ضدسرفه، اسهال، شکم درد، ناراحتی‌های گوارشی، عفونت‌های دهان، لثه و لوزه‌ها است. همچنین تب‌بُر و ضدجوش و خارش می‌باشد به‌صورت یک فنجان در یک لیوان آب سرد مصرف شود.

عرق مرزنگوش

طبعی گرم دارد و برطرف کننده گازهای معده، نفخ، شکم درد، آسم و تنگی نفس است. به‌صورت یک فنجان در نصف لیوان آب بعد از غذا میل شود.

عرق مرزه

طبعی گرم دارد و برطرف کننده سوءهاضمه، سنگ‌های کلیه و مثانه، تقویت کننده قوای جنسی و ضعف جسمی می‌باشد.

عرق میخک

عرق میخک طبعی گرم دارد و آرام‌بخش، تنظیم کننده قاعده، تقویت‌کننده معده و ضد انگل می‌باشد.

عرق نسترن

طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده‌ی قلب و اعصاب است. کمبود ویتامین C ورم کلیه، درد معده و اسهال را رفع می‌کند، تصفیه کننده‌ی خون نیز می‌باشد.

عرق نعنا

طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده معده است. مولد خون، اشتهاآور، رفع کننده‌ی دل درد و دل پیچه، ضد تشنج و بادشکن است. گرمازدگی اطفال و سکسکه را از بین می‌برد.

عرق هل

تقویت کننده‌ی معده و روده و بادشکن است. بوی بد دهان به خصوص سیر را از بین می‌برد.

عرق یونجه

اشتهاآور، چاق‌کننده، حاوی انواع ویتامین‌ها، مفید برای کودکان، تقویت‌کننده بدن و برطرف‌کننده لرزش‌های ناشی از بیماری پارکینسون می‌باشد. همچنین چاق‌کننده و مفید برای ترک اعتیاد است. به‌صورت یک ساعت قبل از غذا به مقدار نصف لیوان مصرف شود.
تهیه و تنظیم : محمد علیانسب کارشناس  گیاهان دارویی

نسخه‌ی گیاهی برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی

10 ادویه و گیاه دارویی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی از راه‌های تقویت ایمنی بدن استفاده از ادویه و گیاهان دارویی مفید در این زمینه است. در این روزها که بحث کرونا داغ است استفاده از این مواد غذایی، ایمنی بدنتان را تقویت کرده و ممکن است یک عامل بازدارنده در ابتلا به این بیماری و دیگر بیماری‌های ویروسی باشد.

دارچین
ادویه‌ها و گیاهان دارویی که در ادامه آورده‌ایم نه تنها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده بلکه به سلامت دیگر سیستم‌ها و اندام‌های بدن کمک کرده و باعث بهبود و ارتقای سلامت افراد می‌شوند.

زنجبیل سرشار از فیتونوترینت‌هایی است که جینجرول نامیده می‌شوند، دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی است. این ادویه یک کمک‌کننده عالی در درمان سردردهای میگرنی، آرتریت‌ها و آسم نیز می‌باشد


دارچین

دارچین ایمنی بدنتان را بالا می‌برد. جزء فعال موجود در دارچین که سینامالدئید نام دارد باعث کاهش قند خون، کلسترول تام و تری گلیسیریدها شده و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد.
در واقع دارچین موجب متعادل کردن قند خون در طولانی‌مدت شده و از جهش ناگهانی و افزایش سریع قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری می‌کند. این امر حساسیت بدن شما به انسولین را بهبود بخشیده و ریسک فاکتورهای پیش دیابت را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، این ادویه‌ی فوق‌العاده در معالجه‌ی سرطان مفید است؛ زیرا می‌تواند موجب کند شدن توسعه‌ی خون‌رسانی به تومورها شود. خوشمزه و همه‌کاره، این بهترین توصیف برای دارچین است!

فلفل کاین

فلفل کائن

کائن یا همان فلفل قرمز نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. از مزایای شگفت‌انگیز آن می‌توان به ارتقای سلامت قلبی عروقی اشاره کرد. فلفل کائن فشارخون را پایین آورده و مشخص شده است که حتی توانایی توقف کردن حمله‌ی قلبی را نیز دارد! کائن همچنین موجب رقیق شدن اخلاط شده و عبور و مرور آن‌ها در طول ریه‌ها را تسهیل می‌کند. علاوه بر این شما می‌توانید هضم و جذب، حالت تهوع یا گاز را با فلفل کائن بهبود ببخشید.

فلفل سیاه

فلفل سیاه

فلفل سیاه خاصیت ضدباکتریایی دارد و علاوه بر این که به باعث تقویت سیستم ایمنی شما می‌شود، یک ادویه عالی برای کمک به هضم غذایتان است. فلفل سیاه کمک می‌کند تا غذا در امتداد روده بزرگ با سرعت مناسبی که زمان انتقال روده نامیده می‌شود، حرکت کند و هرچه با سرعت بیشتر و روان‌تر عبور کند، روده بزرگ شما سالم‌تر می‌ماند. قدرت شفابخشی فلفل سیاه ناشی از پیپرین‌های موجود در آن است. پیپرین‌ها همان ترکیباتی هستند که وقتی فلفل سیاه می‌خورید موجب گرم شدن و افزایش حرارت در بدنتان می‌شوند.
فلفل سیاه همچنین به پیشگیری و درمان سرطان و کاهش ترکیبات شناخته شده‌ای که باعث بدتر شدن التهاب در آرتریت می‌شوند کمک می‌کند و بدین ترتیب باعث تسکین درد در مبتلایان به آرتروز می‌شود.

زردچوبه

زردچوبه

زردچوبه یک بسته‌ی سلامتی فوق‌العاده است. این ادویه‌ی شگفت‌انگیز تقریباً در هر زمینه‌ای از پیشگیری از بیماری تا بهبودی آن کارایی دارد.
ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومین نام دارد. این ماده قدرت آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارد که نشان داده شده تقریباً از هر عضوی از بدن انسان محافظت می‌کند و باعث التیام آن می‌شود.
زردچوبه از بدن در برابر سرطان، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت، بیماری‌های چشمی، افسردگی، مشکلات پوستی و موارد دیگر محافظت می‌کند. علاوه بر این‌ها، تحقیقات دانشگاه Tufts نشان داد که این ادویه‌ی فوق‌العاده می‌تواند از افزایش وزن نیز جلوگیری کند.

ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومین نام دارد. این ماده قدرت آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارد که نشان داده شده تقریباً از هر عضوی از بدن انسان محافظت می‌کند و باعث التیام آن می‌شود


ادویه کاری

کاری، یک ادویه رایج در هند است که برای کنترل دیابت، پیشگیری یا درمان بیماری‌های قلبی، عفونت، کاهش حافظه‌ی مرتبط با سن و التهاب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کاری، دارای آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی به نام آلکالوئیدهای کاربازول است که فقط در برگ آن موجود است و وظیفه‌ی جلوگیری از آسیب‌های سلولی که باعث بیماری یا پیری زودرس می‌شود، را بر عهده دارد.

پونه کوهی

پونه کوهی

پونه کوهی یک محافظت‌کننده‌ی طبیعی از شما در برابر عفونت است. از ترکیبات فعال موجود در این گیاه می‌توان به کارواکرول و تیمول اشاره کرد. این ترکیبات دارای خواص ضدویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی قوی‌ای هستند. پونه کوهی به خلاص شدن از شر انگل‌های روده، از بین بردن باکتری‌های عامل مسمومیت غذایی، بهبود زخم‌های گوارشی، آرام کردن تحریکات روده و همچنین بهبود هضم غذا کمک می‌کند. پونه کوهی دارای مقدار زیادی مواد معدنی، انواع آنتی‌اکسیدان، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 است. به نظرتان از این بهتر هم می‌شود؟!

آویشن

آویشن

اگر به یک ضدعفونی‌کننده نیاز دارید، روغن درمانی آویشن تحت عنوان تیمول همان چیزی است که دنبال آن می‌گردید.
وقتی تیمول را روی پوست یا غشاهای مخاطی دهانتان می‌مالید، میکروب‌ها را از بین می‌برد. این روغن برای تسکین سرفه‌ها، جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها و پیشگیری از عفونت بسیار مفید است.

نعنا

نعنا

نعناع دستگاه گوارش شما را ریلکس و آرام می‌کند و این امر موجب می‌شود این گیاه برای ناراحتی‌های گوارشی و روده‌ای مانند سندرم روده تحریک‌پذیر فوق‌العاده باشد.
نعناع، سوءهاضمه را تسکین داده و از آنجایی که غنی از منتول است، احتقان بینی و ناراحتی تنفسی را کاهش می‌دهد و به راحت‌تر نفس کشیدن شما کمک می‌کند. این گیاه همچنین باکتری‌هایی که باعث پوسیدگی دندان و ایجاد پلاک می‌شوند را از بین می‌برد.

زنجبیل

زنجبیل

زنجبیل پادشاه تمام کمک‌کننده‌های طبیعی به دستگاه گوارش است. این گیاه دارویی حالت تهوع و استفراغ را تسکین می‌دهد، معده را آرام می‌کند و ناراحتی‌های ناشی از گاز و نفخ را از بین می‌برد.
تحقیقات نشان می‌دهد که زنجبیل یکی از مؤثرترین درمان‌های موجود برای بیماری حرکت، حتی بیشتر از داروهای بدون نیاز به نسخه است. زنجبیل برای رفع مشکل حالت تهوع در بیماری صبحگاهی در دوران بارداری، حالت تهوع بعد از جراحی و یا حالت تهوع ناشی از عوارض جانبی شیمی‌درمانی معجزه می‌کند.
از آنجا که زنجبیل سرشار از فیتونوترینت‌هایی است که جینجرول نامیده می‌شوند، دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی است. این ادویه یک کمک‌کننده عالی در درمان سردردهای میگرنی، آرتریت‌ها و آسم نیز می‌باشد.

سیر

سیر

سال‌هاست که از سیر برای بهره‌گیری از خواص درمانی‌اش استفاده می‌شود. سیر به دلیل داشتن توانایی کمک به تعادل میکروب‌های خوب و بد در میکروبیوم بدن شما به عنوان یک آنتی‌بیوتیک قوی شناخته شده است. عنصر فعال در سیر آلیسین نام دارد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که سیر همچنین با تحریک سلول‌های ایمنی خاص و تنظیم ترشح سیتوکین‌ها، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. سیتوکین‌ها مواد شیمیایی طبیعی تولید شده توسط سلول‌های ایمنی بدن هستند که به ارتباط برقرار کردن و عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کنند. برای دستیابی به حداکثر خاصیت سیر باید روزانه سه حبه بزرگ از آن را میل کنید.
تهیه و تنظیم : محمد علیانسب کارشناس گیاهان دارویی