داروهای گیاهی طی قرنها در درمان انواع
مختلف بیماریها کاربرد داشتهاند و بیشتر افراد این شیوه درمانی را به
عنوان روشی جایگزین یا مکمل در نظر میگیرند که به آنان کمک میکند تا
وضعیت جسمی و روانی بهتری داشته باشند.
مصرف
داروهای گیاهی اغلب به عنوان شیوهای طبیعی برای حفظ آرامش و رفع افسردگی و
اضطراب و سایر بیماریها و ناراحتیهای جسمی و روانی به کار میرود. اما
جدا از تمام ناراحتیها و بیماریها، داروهای گیاهی حتی به عنوان یک شیوه
درمانی مکمل یا جایگزین برای معالجه سرطان نیز کاربرد دارند.
آمار
نشان میدهد که از بین هر ۱۰ فرد مبتلا به سرطان، حدود شش نفر در کنار
شیوههای درمانی مرسوم در درمان سرطان از داروهای گیاهی نیز استفاده
میکنند. این نوع داروها اغلب به توصیه متخصصان طب گیاهی و به صورت قرص،
خام، جوشیدنی یا کِرِم استفاده میشوند.
در
حال حاضر تقریبا دلیل پزشکی محکمی در مورد تاثیر داروهای گیاهی در درمان
یا پیشگیری از سرطان در افراد وجود ندارد. برخی آزمایشهای کلینیکی نشان
میدهند که گروهی از گیاهان سنتی چینی میتوانند موجب طول عمر بیماران
سرطانی شوند و از عود کردن این بیماری جلوگیری کند به خصوص در مواقعی که
همراه با شیوههای مرسوم درمان سرطان استفاده میشوند.
در
تولید داروهای گیاهی از گیاهان مختلف و یا ترکیبی از عصارههای آنها برای
درمان بیماری و بهبود وضعیت سلامت بیماران استفاده میشود. هدف از تجویز
این نوع داروها حفظ سلامت بدن و تنظیم عملکرد دستگاهها و اعضای مختلف آن
است. همچنین بسیاری از داروهای مدرن با استفاده از گیاهان دارویی تولید
میشوند که البته روش تولید داروهای گیاهی متفاوت از داروهای صنعتی است.
از
آنجا که بسیاری از نتایج مطالعات منتشر شده در چین اسامی گیاهان خاص مورد
استفاده در درمان سرطان را فهرست نمیکنند و در مورد جزئیات انجام این
مطالعات نیز گزارشی اعلام نمیشود به همین دلیل هنوز نمیتوان در مورد
نتایج این تحقیقات در رابطه با مفید بودن داروهای گیاهی در درمان سرطانها
مطمئن بود و نظر قطعی دارد. با این وجود همچنان مطالعات گستردهای در مورد
گیاهان دارویی موثر در پیشگیری از سرطان، کاهش علائم و یا عوارض جانبی آن و
حتی درمان این بیماری وجود دارند.
به
طور مثال نتایج مطالعه انجام شده در آلمان نشان میدهد زنانی که از
«فیتواستروژن»ها و گیاه Actaea racemosa برای کاهش علائم یائسگی استفاده
میکنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان هستند اما همچنان بررسیهای بیشتر
برای تایید این ارتباط لازم است.
همچنین
شواهد پزشکی وجود دارند مبنی بر این که برخی داروهای گیاهی خاص میتوانند
از علائم بیماری سرطان و عوارض جانبی شیوههای درمانی مورد استفاده برای
کنترل این بیماری، پیشگیری کنند و یا شدت علائم سرطان را کاهش دهند. برای
مثال در سال ۲۰۰۷ میلادی گروهی از محققان چینی به بازبینی تعدادی مطالعه در
مورد تاثیر داروهای گیاهی بر عوارض جانبی شیمی درمانی پرداختند. آنان
دریافتند برخی داروهای گیاهی استاندارد میتوانند در این زمینه مفید و موثر
باشند اما داروهای گیاهی که به شکل خاص و منحصر به فرد برای هر یک از
بیماران به طور جداگانه تولید شده بودند، تاثیر درمانی و مفید نداشتند.
همچنین
در سال ۲۰۰۵ میلادی گروهی از متخصصان به بازبینی مطالعات انجام شده در
مورد تاثیر داروهای گیاهی چینی بر کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی در
مبتلایان به سرطان روده پرداخته شد. آنان با جمعآوری مجموعه محدودی از
اطلاعات دریافتند نوعی داروی گیاهی موسوم به «Huangqi» دارای ترکیبهایی
است که عوارض جانبی شیمیدرمانی را کاهش میدهند. علاوه بر این دلایلی وجود
دارد که نشان میدهد داروهای گیاهی، سلولهای سیستم ایمنی بدن را تحریک
میکنند اما بر سطح آنتیبادیهای خون تاثیر نمیگذارند.
در
سال ۲۰۱۰ میلادی نیز یک گروه کارشناس به بازبینی ۱۵ آزمایش مختلف و تاثیر
داروهای گیاهی چینی در مبتلایان به سرطان ریه پرداخته و دریافتند که مصرف
داروهای گیاهی چینی همراه با شیمی درمانی، کیفیت زندگی مبتلایان به این
سرطان را بهبود میدهد.
هرچند محققان
همچنان معتقدند برای تایید مفید بودن داروهای گیاهی در درمان یا پیشگیری از
سرطان ضروری است آزمایشات کلینیکی گستردهای انجام شوند و مشخص کنند از چه
گیاهانی میتوان در کنار شیوههای درمانی مرسوم برای معالجه سرطان،
استفاده کرد.
همچنین برخی گیاهان یا
عصارههای گیاهی آزمایش شده در آزمایشگاهها حاکی از دارا بودن تاثیرات
ضدسرطانی آنهاست به طوری که به داروهای سرطانی تبدیل شدهاند اما شواهد
علمی حاصل از آزمایشهای انسانی مبنی بر تاثیر داروهای گیاهی بر درمان
سرطان موجود نیست. در عین حال از انواع داروهای گیاهی که برخی ادعا میکنند
در درمان سرطان موثر هستند میتوان به Carctol و Chaparral اشاره کرد.
در
سال ۲۰۰۹ میلادی نیز در بازبینی که روی ۴۵ مطالعه در مورد تاثیر داروهای
گیاهی چینی بر درمان گونهای از سرطان کبد انجام گرفت، مشاهده شد که مصرف
این نوع داروها رشد سلولهای سرطانی را کاهش میدهد و به این بیماران کمک
میکند تا عمر طولانیتری داشته باشند.
البته
توجه به این نکته ضروری است که برخی داروهای گیاهی میتوانند با شیوههای
درمانی متداول که برای معالجه سرطان از سوی پزشکان تجویز میشوند نظیر شیمی
درمانی، رادیوتراپی، درمان بیولوژیک یا هورمون درمانی تداخل پیدا کنند. به
طور مثال نتایج مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی «انکولوژی کلینیکی»
نشان میدهد که برخی گیاهان دارویی پرمصرف مانند سیر، «جینکوبیلوبا» و
«جنسینگ» ممکن با روشهای معمول درمان سرطان تداخل پیدا کنند. همچنین برخی
داروهای گیاهی ممکن است بر نحوه تجزیه شدن و یا شیوه اثرگذاری داروهای
شیمیایی در بدن بیماران سرطانی تاثیر بگذارد. به طور مثال اطلاعات منتشر
شده از سوی موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است که نوعی گیاه دارویی
موسوم به «چای کوهی»، بدن را سریعتر از تاثیر داروهای ضدسرطانی خلاص میکند
و به این ترتیب کارآیی روشهای درمانی سرطان را کاهش میدهد.
برخی
گیاهان و مکملهای غذایی نیز با سمی کردن یا بیتاثیر کردن شیوههای معمول
درمان سرطان در روند درمان خلل ایجاد میکنند. به طور مثال گیاهان طبقه
«اریستولوشیا» طی قرنها در طب گیاهی چینی مورد استفاده بوده اما این گیاه
به طور طبیعی حاوی ترکیبهای ضدسرطانی است که میتواند در بدن افراد
مصرفکننده موجب جهشها و تغییرات سلولها شود. بررسیها نشان میدهد یکی
از انواع این ترکیبها که اسید «آریستولوچیک» نامیده میشود میتواند نسبت
به دو ترکیب سرطانزای زیستمحیطی شناخته شده همچون دود تنباکو و اشعه
فرابنفش (UV) جهشها و تغییرات ژنی بیشتری به همراه داشته باشد.
«مارک
لاداینی»، محقق انکولوژی و میکروبشناسی دراینباره میگوید: بسیاری از
افراد عامی تصور میکنند هر چیزی که گیاهی یا طبیعی باشد لزوما برای سلامتی
مفید است اما محققان تاکید دارند که طبق بررسیهای انجام شده برخی از
گیاهان میتوانند به شدت سمی و سرطانزا باشند. به رغم تاریخچه طولانیمدت
در مورد مصرف گیاهان گروه اریستولوشیا در طب گیاهی، خطرات مصرف آن در
سالهای اخیر مشاهده شده است. به طور مثال در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی معلوم
شد زنانی که از این گیاه در یک کلینیک کاهش وزن در بلژیک مصرف کرده بودند
به مشکلات و نارساییهای کلیوی مبتلا شدند که این مشکل بعدها به رشد
غیرمعمول مجاری ادراری فوقانی در آنها منجر شد.
گزارشها
حاکیست تداوم مصرف این گیاه ممکن است به این دلیل بوده که در آن زمان
پزشکان باور نداشتند تجویز این گیاه میتواند به بیماران آسیب برساند.
علاوه
بر این، از نظر تاریخی نیز ادویهها در سراسر جهان حوادث بسیاری را موجب
شدهاند. این کالاهای باارزش هم به دلیل خاصیت طعمدهندگی و هم به دلیل
فوائد بسیاری برای سلامتی حائز اهمیت هستند اما از آنجا که قدرت اعمال
تغییرات در فرآیندهای سلولی را دارند، باید در مصرف آنها تعادل را رعایت
کرد و مراقب تداخل آنها با داروها بود. همانطور که خاصیت دارویی ادویهها
از آنتیاکسیدان بودن آنها نشات میگیرد در مقابل، تاثیرات زیستشناختی
آنها میتواند ناشی از تاثیر این مواد خوراکی بر ایجاد تغییرات در برخی از
فرآیندهای سلولی باشد.
در
این مقاله فهرستی از برخی گیاهان و ادویههایی که به طور معمول در پیشگیری
یا حتی درمان سرطان موثرند، ارائه شده که به شرح زیر است:
این
گیاه حاوی خواص آنتی اکسیدانی، آنتی ویروسی، آنتی باکتریال، ضدجهش ژنی و
ضدتومور است که از انواع ترکیبهای موجود در آن نشات میگیرد. عصاره ریحان
دارای خاصیت ضدمیکروبی است. همچنین بررسیها در مورد تاثیر ریحان بر میکروب
هلیکوباکترپیلوری که عامل زخم معده است نشان میدهد «متانول» و «بوتانول»
موجود در آن خاصیت ضدباکتریایی قوی دارند. تاثیرات ریحان تنها به خاصیت
ضدمیکروبی آن محدود نمیشود زیرا شواهد حاکی از آن است که این گیاه
میتواند آسیبهای اکسیدیته ناشی از فعالیت مولکولهای رادیکال آزاد را در
نمونههای جانوری کاهش دهد. همچنین خاصیت ضدسرطانی ریحان ممکن است به
تواناییاش در تاثیرگذاری بر عفونتهای ویروسی مرتبط باشد.
اگرچه
بررسیهای آزمایشگاهی آشکار ساخته که این گیاه خاصیت بالقوه آنتیاکسیدانی
دارد اما هنوز این خاصیت در آزمایشهای انسانی به طور دقیق مورد مطالعه
قرار نگرفته است. هرچند در مطالعات آزمایشگاهی انجام شده روی موشها و
تاثیر این گیاه بر درمان انواع سرطان به بررسی نقش آن در سرکوب تومورهای
سرطان پوست پرداخته شد. ترکیبات ضدسرطانی موجود در زیره سبز موسوم به
«گلوتاتیون–S– ترانسفراز» (GST) خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهند.
این
گیاه نیز همچون بسیاری از گونههای دیگر گیاهی از خواص آنتی اکسیدانی
بالایی برخوردار است. بررسیها نشان میدهد که هل، ترکیب azoxymethane را
که در بروز سرطان روده تاثیر دارد با خواص ضدالتهابی و ضدتکثیری در بدن
کاهش میدهد و در نتیجه از بروز این سرطان پیشگیری میکند.
در
چندین مطالعه مختلف به بررسی خواص آنتیاکسیدانی این گیاه پرداخته شده
است. به طور مثال در بررسی که روی نوعی موش انجام گرفت مشخص شد رژیم غذایی
حاوی پودر پوست این گیاه، فشار اکسیدیته را که عامل بروز سرطان است، کاهش
میدهد. همچنین عصاره دارچین از رشد هلیکوباکتر پیلوری در آزمایشگاه
جلوگیری میکند که فاکتور خطرزای شناخته شده در سرطان معده و سرطان پانکراس
است.
منظره درخت، گل و میوه خشک کشده میخک درختی Syzygium aromaticum
در
حالی که در هیچ مطالعهای تاکنون به تاثیر استفاده از این گیاه در پیشگیری
از بروز سرطان در انسان پرداخته نشده اما چندین بررسی محدود روی موشها
حاکی از تاثیرگذاری آن به خصوص در تعدیل فرایندهای سمیزدایی سلولی است.
این فرآیندها اگر در بدن افزایش یابند خطر بروز سرطان را تشدید میکنند.
نتایج
چندین مطالعه انجام شده روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که دانههای
گشنیز در مراقبت از کبد در برابر سرطان تاثیر دارند. هرچند هنوز مطالعات
اندکی درباره خواص ضدسرطانی این گیاه صورت گرفته اما همین یافتههای اندک
نیز حائز اهمیت است.
«تیموکینون»
یکی از ترکیبات اصلی در دانه زیره سیاه است که دارای خواص آنتی اکسیدانی،
آنتی میکروبی، ضدالتهابی و پیشگیریکننده سرطان است. همچنین شواهد حائز
اهمیتی وجود دارد که بر توانایی این ترکیب در جلوگیری از تکثیر سلولهای
توموری اشاره دارد. همچنین میتوان بر توانایی این ترکیب در جلوگیری از
تشکیل رادیکالهای آزاد در سلولهای سالم اشاره کرد.
آزمایشهای
کلینیکی روی سیر و ترکیبهای مرتبط با آن نشان میدهد که این گیاه احتمال
ابتلا به سرطانهای ریه، پوست، روده و سینه را پایین میآورد. توانایی سیر
در جلوگیری از رشد تومورها به دلیل وجود ترکیبات مختلف و طبیعی ضدسرطانی
موجود در آن است.
شواهد
قابل توجهی بر قابلیت این گیاه در جلوگیری از ابتلا به سرطان وجود دارد.
همچنین این گیاه میتواند روند تکثیر سلولهای سرطانی پوست را متوقف کند.
هرچند مکانیزمی که زعفران بواسطه آن از تکثیر تومورها پیشگیری میکند به
طور کافی مورد بررسی قرار نگرفته اما متخصصان ترکیباتی را در زعفران
شناسایی کردهاند که خواص ضدسرطانی آنها آشکار شده است.
برخی
از گیاهان در درمان سرطان موثر هستند. البته همه سلول های سرطانی شبیه به
هم نیستند. اگر بیماری سرطان تشخیص داده شده بهتر است برای استفاده از
گیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
همه سلول های سرطانی شبیه به هم نیست. سرطان
ممکن است روی هر عضوی از بدن تاثیر بگذارد. سلول ها در یک قسمت از بدن جهش
پیدا می کند و از کنترل خارج می شود و در قسمت های دیگر پخش می شود.
تقریباً همه سلول های سرطانی رشد سریعی دارد اما درمان آن به نوع سرطان، مرحله بیماری و قسمتی از بدن که درگیر بیماری است، ارتباط دارد، برخی از انواع سرطان ها تنها از طریق شیمی درمانی یا دارو درمان می شود، در حالی که برخی از انواع آن به جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی یا هر دو نیاز پیدا می کند. در این زمینه محققان روی گیاهان زیادی مطالعه و تاثیر آن ها را روی بهبود سرطان بررسی کرده اند.
چای سبز :
از بوته ای به نام «کامیلیا سینسیس» به دست می آید و همان بوته ای است که
چای سیاه، سبز و سفید از آن به دست می آید. رنگ، طعم و مزه آن به میزان
رشدبرگ ها، زمان برداشت و طرز عمل آوری آن ارتباط دارد. چای سبز با سرطان سینه، معده و پوست مقابله می کند.
سیر وخواص فوق العاده ان روی بدن
سیر : این گیاه با بروز سرطان گوارشی مقابله می کند. مصرف سر در حفظ سلامت قلب و عروق نیز نقش دارد.
عصاره دانه انگور : نتایج آزمایش های بالینی نشان می دهد عصاره دانه انگور با سرطان سینه، معده، روده بزرگ، پروستات و ریه مقابله می کند. عصاره دانه انگور بی ضرر است.
ادویه ها ؛ بیشتر ادویه هایی که برای پخت غذاها به کار می رود برای حفظ سلامت مفید است.
این ادویه ها دارای خاصیت ضد سرطانی نیز است از جمله زردچوبه، زنجبیل و
رزماری.تقریباً همه میوه و سبزی های تازه خاصیت ضد سرطانی دارد.به دلیل
دارا بودن فیبر میوه و سبزیجات از جمله سیب، کلم بروکلی، کلم برگ و... با
سرطان لوله گوارشی مقابله می کند. جوانه ها و آب سبزیجات از جمله علف گندم
نیز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، آنزیم ها، ویتامین ها و مواد معدنی با
سرطان مقابله می کند و مانع از بروز آن می شود.
مصرف میوه، سبزی و غلات سبوس دار را افزایش دهید. مصرف گوشت قرمز، مواد غذایی پرچرب حیوانی، غلات و شکر تصفیه نشده راکم کنید.
20 ماده غذایی ضد سرطان
1- گوجه فرنگی
گوجه فرنگی غیر از ویتامین C ، محتوی مقدار زیادی "لیکوپن" می باشد. لیکوپن
ماده ای است که خطر سرطان های پروستات و تخمدان را کم می کند.
محصولات گوجه فرنگی از قبیل: رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و کچاپ نیز ضد سرطان می باشند.
2- کلم بروکلی و دیگر کلم ها
کلم ها غیر از کلسیم، منبع غنی "سولفورافان" ( sulforaphane ) هستند. این ماده خطر بروز سرطان های معده ، سینه و پوست را کم می کند.
مقدار سولفورافان در کلم بروکلی بیشتر از بقیه کلم هاست.
3- آواکادو
آواکادو، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. همچنین، منبع خوب بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد و بیماری های کبدی مفید است.
توت
4- توت ها
توت ها دارای ماده ای به نام "آنتوسیانین" ( anthocyanin ) هستند. این ماده
یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و در مقابل سرطان های روده بزرگ و مری از بدن
محافظت می کند.
5- دانه سویا
سویا داری "ایزوفلاون" می باشد. محصولات به دست آمده از سویا مانند توفو، شیر سویا و آجیل سویا نیز دارای این ماده می باشند.
این ماده خطر سرطان های سینه، تخمدان و پروستات را کاهش می دهد که این کار
را به وسیله محافظت سلول های بدن از اثرات زیان آور استروژن ها انجام می
دهد.
چای
6- چای
چای سبز و چای سیاه دارای منبع طبیعی ""catechin می باشند. این ماده یک
آنتی اکسیدان قوی می باشد و از رشد سرطان جلوگیری می کند. همچنین سرطان های
کبد، پوست و معده را کاهش می دهد.
7- کدو تنبل
کدو تنبل ، هویج، نارنج، فلفل قرمز و زرد و سیب زمینی شیرین منبع غنی "بتا
کاروتن" هستند. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته شده اند و
مصرف مداوم آنها منجر به کاهش انواع مختلف سرطان ها می شود.
8- اسفناج
اسفناج دارای "لوتئین" ( lutein )، ویتامین های A ، C و E می باشد. همه این
مواد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند. اسفناج سرطان های کبد، ریه، سینه، تخمدان، روده بزرگ و پروستات را از بدن دور می کند.
چغندر
9- چغندر قرمز
چغندر دارای "فلاوونوئید" می باشد. این ماده به عنوان یک ضد سرطان شناخته
شده است. ادرار اشخاص مصرف کننده این چغندر، قرمز رنگ می باشد.
10- هویج
هویج دارای "بتاکاروتن" زیادی می باشد و برای جلوگیری از سرطان های ریه،
دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا ، پروستات و سینه بسیار مفید می باشد.
البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
سیر
11- سیر
مطالعات نشان داده که خانواده پیازها، از قبیل، سیر، موسیر و تره فرنگی، در
افراد سالم سلول های سرطان زا را از بین می برند و در بیماران سرطانی، رشد
این سلول ها را کُند می کنند. در این رابطه، اثر سیر از همه بیشتر می
باشد. به طور کلی، سیر خطر سرطان های معده، روده بزرگ، مری و سینه را کم می
کند.
سیر ریز ریز شده را 10 دقیقه قبل از آماده شدن غذا، در غذای خود بریزید تا قدرت مبارزه با سرطان را در بدن خود افزایش دهید.
12- آناناس
آناناس دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C می باشد. این میوه، بدن را در برابر سرطان های ریه و سینه حفظ می کند.
سیب و پرتقال
13- سیب
همانطور که می دانید سیب یک آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر آن، دارای ماده
ای به نام "quercetin" می باشد. این ماده خطر سرطان ریه و رشد سلول های
سرطان پروستات را کم می کند.
14- پرتقال
همانطور که می دانید، پرتقال منبع غنی ویتامین C است. تحقیقات نشان داده
است که، این میوه اثر ضد سرطانی نیز دارد. پرتقال، از سرطان معده و ریه
جلوگیری می کند.
15- انگور قرمز
انگور قرمز ماده ای دارد که از فعالیت آنزیمی که مسئول ساخت و رشد سلول های سرطانی است، جلوگیری می کند.
16- ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان از رشد سلول های سرطان پروستات جلوگیری می کند. ولی در
مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از اندازه آن، موجب افزایش فشار
خون می گردد.
17- قارچ
قارچ، سطح ایمنی بدن را بالا می برد و با سلول های سرطانی می جنگد.
ماهی
18- غذاهای دریایی و روغن ماهی
از آنجایی که غذاهای دریایی دارای اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، روی سوخت و
ساز سلول ها اثر دارند و مصرف اسیدهای چرب اشباع را کم می کنند.
مصرف روزانه ی این غذاها، قوی ترین و موثرترین اسلحه برای مبارزه با سرطان
ها می باشد و سرطان هایی از قبیل، روده بزرگ، پروستات و سینه را از بین می
برند.
19- مویز
دارای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و ویتامین E می باشد.
مویز ضد سرطان، درمان کننده سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین
آورنده ی فشار خون است و برای نرمی و انعطاف پذیری رگ ها بسیار مفید می
باشد.
20- زردچوبه
زردچوبه از سرطان های معده و روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین تعداد سلول های سرطانی را کم می کند.
محمد علیانسب
دوشنبه 4 آبانماه سال 1394 ساعت 10:50 ق.ظ
زردچوبه، گیاه جینکو، صبرزرد و غیره جزو
گیاهانی هستند که با سرطان مقابله میکنند. شاید ندانید که از این گیاهان
در داروهای شیمی درمانی و داروهای قدیمی استفاده میشود. این گیاهان مفید
از عود بیماری نیز پیشگیری میکند.
زردچوبه سلولهای سرطانی را از بین میبرد
پودر زردچوبه رشد و تکثیر سلولهای سرطانی
را محدود میکند. Curcuma رنگدانهی زرد رنگ زردچوبه است که آنتیاکسیدان و
ضدالتهاب محسوب میشود و از تکثیر سلولهای سرطانی پیشگیری میکند. برای
همین این آنتی اکسیدان پتانسیل بسیار قوی برای مقابله با سرطان دارد. این
ماده مانع تشکیل رگهای خونی جدید میشود که تومورها را تغذیه میکنند و به
این ترتیب تومورها را نابود میکند.
البته دقیقاً به همین دلیل نیز میتواند
مزاحم عملکرد داروهای ضدسرطانی باشد، به همین دلیل از زردچوبه در طول
شیمیدرمانی استفاده نمیشود. زردچوبه قدرت این را دارد که با انواع
سرطانها مقابله کند.
روش مصرف: میتوانید از کپسولهای تهیه شده از Curcuma استفاده کنید و یا اینکه زردچوبه را 3 تا 4 مرتبه در هفته به غذاهای خود اضافه کنید.
توجه داشته باشید در ایام شیمیدرمانی از این ادویه استفاده نکنید. مصرف زیاد زردچوبه برای زنان باردار نیز توصیه نمیشود.
جینسینگ قرمز رشد سرطان را محدود میکند
جینسینگ قرمز با خستگی و کسالت ناشی از داروهای ضدسرطان مقابله میکند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
به علاوه این گیاه کُرهای سرشار از
ترکیبی به نام ژرمانیوم germanium است که باعث اکسیژن رسانی به سلولها
میشود و به همین دلیل به سلولهای سرطانی که معمولاً در خلأ هوا و اکسیژن
زیست میکنند آسیب میرساند.
گیاه جینسینگ قرمز با تمام سرطانها و به ویژه با سرطان سینه مقابله میکند.
روش استفاده:
به منظور پیشگیری یا برای کمک به درمانهای ضدسرطانی، 3 تا 6 کپسول
عصارهی ریشهی گیاه جینسینگ را به مدت 3 ماه مصرف کنید. اگر پزشکتان لازم
ببیند میتوانید این مدت را تمدید کنید.
مصرف این گیاه برای افراد باردار و شیرده و
همچنین افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند توصیه نمیشود. قبل از
مصرف با پزشک مشورت کنید.
گیاه صبر زرد با سرطان کبد مقابله میکند
گیاه صبرزرد از سرطان پیشگیری و با آن
مقابله میکند. نتایج یک پژوهش ژاپنی نشان میدهد مصرف صبرزرد تعداد
سلولهای سرطانی را در ناحیهی کبد کاهش میدهد.
این گیاه باعث پاکسازی بدن شده و نتایج خوبی در پیشگیری از سرطان دارد.
گیاه صبرزرد با سرطان کبد و همچنین انواع دیگر سرطان مثل سرطان پروستات، ریه، کولون و معده مقابله میکند.
روش مصرف:
برای پیشگیری و درمان این سرطانها 60 میلی گرم آب خالص صبرزرد را با 500
میلی گرم عسل مخلوط کنید. روزانه 3 مرتبه، پانزده دقیقه قبل از غذا یک قاشق
غذاخوری از این شربت را میل کنید.
هر ماه ده روز این کار را تکرار کنید؛ و اگر لازم بود چند ماه دیگر نیز ادامه دهید.
مصرف این گیاه برای زنان باردار، شیرده و همچنین برای کودکان توصیه نمیشود. قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.
جینکوبیلوبا از پیشرفت تومورها پیشگیری میکند
جینکو حاوی ترکیباتی است که آنتی اکسیدان قوی محسوب میشوند که خواص ضدسرطانی دارند.
این گیاه نیز همانند زردچوبه با ممانعت از تشکیل رگهای خونی، تومورها را از بین میبرد.
جینکو با انواع سرطانها به ویژه با سرطان سینه مقابله میکند.
روش مصرف: برای پیشگیری یا بعد از
شیمیدرمانی روزانه دو تا سه کپسول از عصارهی برگهای جینکو را به مدت سه
الی شش ماه استفاده کنید.
مصرف این گیاه برای زنان باردار، کودکان، افراد هموفیلی و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند توصیه نمیشود.
توجه داشته باشید که گیاهان داروهای بیخطری نیستند و لازم است که قبل از مصرف به پزشک مراجعه کنید.
چای سبز با سرطان ریه مقابله میکند
بر اساس نتایج یک پژوهش تایلندی چای سبز
خواص ضدسرطانی دارد. نتایج این پژوهش نشان داده است افرادی که چای سبز مصرف
نمیکنند پنج برابر بیشتر افرادی که روزانه حداقل یک فنجان چای مینوشند
در معرض سرطان ریه قرار میگیرند.
چای سبز حاوی پولیفنول است که آنتی
اکسیدانهای بسیار قوی محسوب میشود. این چای ضدالتهاب است و برای همین
میتواند از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند. چای سبز با سرطان
ریه و همچنین با سرطانهایی مثل سرطان روده، پروستات، پوست و سینه نیز
مقابله میکند.
روش مصرف: روزانه دو تا سه فنجان چای سبز خاصیت پیشگیرانهای در مقابل سرطانها و به ویژه سرطان ریه دارد.
مصرف چای سبز برای افرادی که از کم خونی یا زخم معده رنج میبرد توصیه نمیشود.
گیاه اسپیرولینا تعداد تومورهای سرطانی را کاهش میدهد
اسپیرولینا یک جلبک سبز آبی میکروسکوپی
است که تومورهای سرطانی را از بین میبرند و با برخی از سرطانها مقابله و
سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند.
نتایج برخی از پژوهشها نشان داده است این گیاه توانسته است در مورد سرطان پوست موثر عمل کند و تومورها را از بین ببرد.
گیاه اسپیرولینا خواص آنتی اکسیدانی دارد که با رادیکالهای آزاد مقابله و سلولهای مقابله کننده با سرطان را تقویت میکند.
این گیاه با انواع سرطان پوست، تیروئید، پانکراس و ریه مقابله میکند.
روش مصرف:
قبل از غذا یک عدد کپسول تهیه شده از عصارهی گیاه اسپیرولینا را به مدت
یک ماه مصرف کنید. توصیه میکنیم اگر قرص خاصی میخورید قبل از مصرف این
کپسولها با پزشک مشورت کنید.
محمد علیانسب
دوشنبه 4 آبانماه سال 1394 ساعت 10:43 ق.ظ