نعناع تقویت کننده معده و بدن است
نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه
ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراکی
است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند که ساقه جدید را درست
می کنند. بنابراین اگر شما فقط یک ساقه نعناع در باغچه خود بکارید، به زودی
تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا
می گویند.
نعنایی که به عنوان سبزی خوردن مصرف می کنیم، با نعنایی
که به صورت خودرو در کوه می روید متفاوت است. البته از نظر شکل ظاهری، بو،
طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای کوهی
قوی تر است.
البته خوردن نعنایی که پرورش داده می شود و به عنوان
سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه
می شود.
در مواردی که ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای
تازه نه تنها معده را ناراحت نمی کند، بلکه درمان کننده ی ناراحتی معده هم
می باشد.
نعنای کوهی یا نعنای فِری، از نظر کاربرد و خواص از نعنای معمولی که پروزش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است.
این
گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و
در کرم هایی که برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است.
شاید ندانید که مصرف برخی سبزیجات از جمله
نعناع در ماه رمضان چه تاثیر شگرفی بر بدن تان می گذارد. نعناع یکی از
بهترین گیاهان دارویی برای روزه داران است. از این سبزی خوش بو در
غذاهایتان استفاده کنید.
خواص نعناع برای روزه داران در ماه رمضان
چرا
باید از میان سبزیجات، نعناع را به عنوان گیاهی دارویی بر سر سفره ی افطار
و سحری قرار دهیم؟ راجع به خواص دارویی نعناع بیشتر بدانید…
* دستگاه گوارش
بسیاری
از ما به دلیل نوشیدن آب و چای فراوان بعد از افطار و هم چنین پرخوری،
دچار نفخ و درد معده می شویم. نعناع، باد معده را از بین می برد و در تسکین
دردهای معده موثر است.
از سوی دیگر، در ماه رمضان به علّت
تغذیه ی نادرست و کم تحرکی، اکثر افراد دچار یبوست می گردند. نعناع فیبر
فراوانی دارد و یبوست را بهبود می بخشد.
* پوست
پوست
صورت، در ماه رمضان به علّت کم آبی بدن، خواب ناکافی و تغذیه ی نادرست،
دچار خشکی و آکنه می شود. نعناع، التهاب پوست را می گیرد.
نعناع سرشار از بتاکاروتین و ویتامین C است و در بهبود آکنه و نرمی پوست موثر واقع می شود.
* کلیه
در ماه رمضان تشنگی طولانی مدت، باعث کم آبی بدن شده و کلیه ها کارکرد همیشگی را ندارند. در نتیجه سم بیشتری در بدن ذخیره می شود.
نعناع خاصیت ادرارآوری دارد و با به کارانداختن کلیه ها، سموم را از بدن دفع می کند.
* سردرد
سردردهای میگرنی معمولاً در ماه رمضان به عللی از جمله کم آبی بدن، کم خوابی و… بیش از دیگر موقعیت ها عود می کنند.
نعناع منتول زیادی دارد و منتول ماده
ای ضد درد است. استفاده ی موضعی نعناع به همراه روغن زیتون و یخ نیز می
تواند به کاهش دردهای میگرنی کمک کند.
* کاهش وزن
افراد
در ماه رمضان برخلاف انتظارشان، دچار اضافه وزن می شوند و باید بیشتر
مراقب تغذیه ی خود باشند. امّا اگر در غذا خوردن زیاده روی کردید، نگران
نباشید.
نعناع سوخت و ساز بدن را افزایش می
دهد و میزان چربی سوزی را بالا می برد. هم چنین اگر نعناع را پیش از غذا یا
همراه با غذا میل کنید، فیبر فراوان آن باعث احساس سیری زودرس می شود و از
اضافه وزن تان جلوگیری می کند.
نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد
* قوه ی جنسی
نعناع
انرژی فراوانی در بدن تولید می کند. در نتیجه، بی حالی ناشی از روزه داری
را از بین می برد و جسم را آماده ی رابطه ی جنسی می کند.
بنابراین اگر احساس می کنید در ماه رمضان رابطه ی جنسی تان کمتر شده، نعناع می تواند به بازگشت قوه ی جنسی تان کمک کند.
علاوه بر موارد گفته شده، نعناع فواید
دیگری چون رفع بوی بد دهان در ماه رمضان، خنک کردن بدن در تابستان، رفع بی
خوابی های ماه رمضان و … نیز دارد.
بنابراین نعناع را پیش از غذا، همراه با غذا و پیش از خواب مصرف کنید تا سالم تر بمانید.
خواص درمانی نعناع
*
نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از
پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می کنند که مصارف طبی
مختلفی دارد.
* نعنا باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می برد.
* تقویت کننده معده و بدن است.
* ضد تشنج و ضد سرفه است.
* نعناع مسکن، آرام بخش و قاعده آور است.
* برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی های شبانه یک داروی موثر است.
* استفاده از نعنا، درد شکم را برطرف می کند.
* نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد.
* نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می کند.
* برای تسکین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید.
* آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می کند.
* کمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد.
* نعناع کرم های روده و معده را می کشد.
* برای از بین بردن سکسکه و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید.
* یک فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می کند.
* نعناع ادرار را زیاد می کند.
* برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره کنید.
*برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید.
* در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید.
* نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد.
*
نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز کرده و صفرا را رقیق می کند و
کلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا
بنوشید.
شربت های مناسب روزه داران
در
ماه مبارک رمضان روزه داران برای رفع عطش و تشنگی خود می توانند با انجام
چند راهکار ساده آب بدن خود را تامین کرده و در گرمای تابستان با مشکل رو
به رو نشوند. | |
|
یکی
از راههای مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان مصرف میوه و سبزی فراوان
است که علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، به دلیل داشتن فیبر، سرعت
حرکت مواد غذایی را کاهش داده وسبب میشود احساس گرسنگی نیز دیرتر فعال
شود.
مصرف میوه و سبزی سبب رفع مشکل یبوست نیز میشود. سبزیها مانند
کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه میدارند باعث استمرار
و تداوم آبرسانی به بدن میشوند و اما در زمان افطار تا سحر با مصرف
مایعاتی که متخصصان تغذیه توصیه می کنند می توان برایرفع عطش انتخاب های
موثری داشت تا با مشکل کم آبی بدن مقابله کرد.

شربت آبلیمو
شربت آبلیمو یکی از نوشیدنی های ماه رمضان است و شربت آبلیمو کم شیرین سبب
ترشح بزاق شده و احساس تشنگی را در روزه داران برطرف می کند.
شربت خاکشیر و تخم شربتی
از دیگر نوشیدنی های ماه رمضان شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد
عطش هستند و میتوانند آب را درون دانههای خود نگه دارند و به تدریج آن را
به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانیتر نسبت به آب تامین
میکند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد.
کاسنی
دربین عرقیات سنتی، فقط کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو
پیشنهاد میشود نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و
گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
شربت سکنجبین
شربت سکنجبین به
تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر نیز میتواند به رفع عطش کمک
کند و بهتر است این ترکیب را تهیه و برای رفع تشنگی آن را نوشید.
دم کرده نعناع
دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
تهیه و مصرف شربت نعناع نیز رفع تشنگی بسیار مفید است. برای تهیه آن باید
از شربت پایه استفاده کرد. جوشاندن شکر و آب به نسبت دو به یک و افزودن
مقداری عرق نعناع و آب لیموترش که باید به صورت خنک مصرف شود. این شربت
نیز به میزان زیادی از عطش جلوگیری میکند و از نوشیدنیهای ماه رمضان است.
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات
دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات نیز میتواند علاوه بر رفع تشنگی، باعث آرامش و خواب مناسب در شب شود.
شربت تمر هندی با عسل
خیس کردن تمر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب میشود.
مخلوط زردآلوی تازه همراه با عسل
مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل نیز مناسب جهت رفع عطش و برای سنگینی معده می توان استفاده کرد.

شربت "گیاه راوند" رفع کننده عطش
یک
کارشناس گیاهان دارویی ،گفت: شربت "گیاه راوند" نوشیدنی است که علاوه بر
رفع عطش، قدرت ایستایی بدن را در طی روز، افزایش داده و سیستم ایمنی بدن را
نیز تقویت و سم زدایی میکند.
احمد دانایی کارشناس گیاهان دارویی
با اشاره به مصادف شدن ماه مبارک رمضان با یکی از گرمترین ماههای سال که
در آن تعریق بدن به شدت بیشتر میشود، افزود: استفاده از نوشیدنیهایی که
عطش را رفع و قدرت و توان بدن را افزایش میدهد در این ماه ضرورت دارد.
وی
شربت گیاهی راوند را یک شربت مفید برای ایام روزه داری عنوان کرد و گفت:
این شربت از عصاره چندین گیاه نظیر عصاره چای سبز، عصاره دارچین، برگ به
لیمو و... تشکیل شده و به علت دارا بودن اسید گلورونیک، سیستم ایمنی بدن را
افزایش میدهد.
دانایی همچنین گفت: شربت راوند به دلیل دارا بودن نوعی آنتی بیوتیک قوی باعث میشود که مواد زائد و سموم بدن دفع شود.
این
کارشناس طب سنتی با بیان اینکه یکی از بیماریهای شایع در ماه رمضان که از
کمبود آب و املاح معدنی در بدن ایجاد میشود تنبلی روده است، افزود: شربت
راوند به دلیل دارا بودن اسید گلورونیک، املاح معدنی، اسید سیتریک،
ویتامینهای گروه B ,و... در درمان این بیماری و جلوگیری از ابتلا به آن
نقش مهمی را ایفا میکند.
وی ادامه داد: از آنجا که طعم شربت راوند ترش مزه است، افراد بنا بر ذائقه خود میتوانند آن را باعسل طبیعی شیرین کنند.
دانایی
خاطرنشان کرد: در روزهای عادی بهترین زمان مصرف این شربت قبل از صبحانه و
عصرها است اما برای افراد روزهدار 30 دقیقه بعد از صرف افطار و در مرحله
دوم بعد از وعده سحر زمان مناسبی برای نوشیدن این شربت گیاهی است.
وی اظهار کرد: مقدار مصرف معمول این شربت در هر وعده یک استکان معمولی است.
این
کارشناس طب سنتی با اشاره به دیگر فوائد گیاه راوند افزود: جلوگیری از
ریزش موها، چین و چروک پوست و سخت شدن رگها، مفاصل و عضلات از دیگر فوائد
این گیاه دارویی است.
با سپاس و قدردانی فراوان مطلب مفید و ارزنده ای بود موفق و پیروز باشید
با سپاس و قدردانی فراوان مطلب مفید و ارزنده ای بود موفق و پیروز باشید
سپاس از مطالب مفید سایتتون مطالب سایت شمارو دنبال خواهم کرد موفق و موید باشید