این جلبک میلیاردها سال است که روی کره زمین وجود دارد و یکی از اولین غذاهای موجود در زمین بوده است.
فسیلهایی از کلرلا یافت شده که قدمت آنها به سه میلیارد سال پیش باز میگردد. کلرلا یکی از سالمترین غذاهاست.
کلرلا در استخرهای بزرگ آب تمیز پرورش مییابد. ابتدا آب استخر را یونیزه کرده، سپس از صافی عبور میدهند تا صاف و زلال شود. کلرلا هر 24 ساعت یکبار چهار برابر میشود و این نشانه خلوص ژنتیکی و تأثیر فوقالعاده آن در سلامت انسان است. برای مثال، کلرلا باعث میشود که باکتریهای مفید معده انسان به نام لاکتوباسیلها چهار برابر سریعتر رشد کنند.
بیش از 70000 نوع جلبک وجود دارد که بعضی از آنها بسیار مغذی و بعضی بینهایت سمی هستند. کلرلای آب شیرین یکی از انواع خاص جلبک است که خواص مفید فراوانی دارد.
کلرلا حدوداً اواخر قرن 19 میلادی کشف شد. در دهه 1940 ژاپنیها شروع به مطالعه وسیعتر درباره آن کردند. شهرت امروزه کلرلا بیشتر مرهون تلاش آنها برای شناخت این جلبک است. ژاپنیها بیش از آنچه که آمریکاییان ویتامین C مصرف میکنند، جلبک کلرلا میخورند و این در حالی است که ویتامین C رایجترین ویتامین مصرفی آمریکاییهاست. البته کلرلا قویتر از یک غذای کامل یا هر مولتی ویتامین یا مکمل دیگر است.
تایوان بزرگترین تولیدکننده جلبک کلرلا است و بزرگترین شرکت تولیدکننده آن کلرلا را با دقت بسیار از نظر خلوص و آلودگی باکتریایی آزمایش میکند. این شرکت تنها شرکت دنیاست که اجازه صدور جلبک کلرلا را به ژاپن دارد و مورد تأیید وزارت بهداشت ژاپن میباشد.
علاوه بر اینکه کلرلا تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دارد، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت و آن را کاملاً سمزدایی میکند.
اولین نتیجه مصرف کلرلا گوارش بهتر است؛ به خصوص اگر یبوست و دهان بدبو
داشته باشید. هم یبوست و هم بوی بد دهان به راحتی با خوردن کلرلا برطرف میشود
کلرلا یکی از مواد غذایی است که بیشترین تحقیقات علمی در مورد آن انجام شده است و بنا بر تصمیم ناسا یکی از اولین گیاهانی خواهد بود که در ایستگاه فضایی پرورش داده خواهد شد. تحقیقات در مورد این جلبک توسط دانشمندان، دانشگاهها، صنایع خصوصی و تولیدکنندگان کلرلا انجام شده و تا جایی که به سلامت انسان مربوط میباشد، تا به حال حتی یک اثر منفی در مورد آن گزارش نشده است.
اولین نتیجه مصرف کلرلا گوارش بهتر است؛ به خصوص اگر یبوست و دهان بدبو داشته باشید. هم یبوست و هم بوی بد دهان به راحتی با خوردن کلرلا برطرف میشود. برخی از خواص دیگر کلرلا نیاز به بررسی بیشتری دارد. به طور مثال گفته میشود که میتواند با فلزات سنگین و دیگر مواد صناعی ترکیب شده و آنها را از جریان خون خارج کند؛ ولی برای اثبات این ادعا باید میزان فلزات سنگین خون را قبل و بعد از مصرف کلرلا اندازه گرفت. بسته به میزان مصرف کلرلا سه تا شش ماه طول میکشد که فلزات سنگین از خون خارج شوند.
در هر زمانی از شبانهروز میتوان کلرلا را خورد. مقدار مورد نیاز بدن را میتوان یکجا و یا طی چند نوبت در طول روز مصرف کرد، که البته شکل دوم بهتر است. توصیه میشود کلرلا را 30-20 دقیقه قبل از غذا میل کنید، زیرا به هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک میکند. صبح نیز زمان خوبی برای مصرف کلرلا است؛ ولی هرگز آن را بلافاصله قبل یا بعد از قهوه یا نوشابه نخورید، زیرا کافئین بینهایت برای هضم و گوارش آن مضر است.
از آنجا که کلرلا باعث میشود که باکتریهای معده، موسوم به لاکتوباسیلها، چهار برابر سریعتر از معمول تکثیر شوند، خوردن کلرلا نزدیک زمان غذا، موجب میگردد که گوارش بهتر انجام شود و جذب مواد مغذی نیز افزایش یابد.
کاهش آنزیمهای گوارشی و کمبود اسیدکلریدریک معده از جذب مواد مغذی جلوگیری میکند. کمبود مزمن مواد مغذی و تشکیل و تجمع مواد سمی در بدن و مغز یکی از فاکتورهای مهمی است که برای سلامتی همه افراد و به خصوص سالمندان مشکلاتی ایجاد میکند. برای مثال، در نمونههای مغز تمام افراد مبتلا به آلزایمر سطح بالایی از آلومینیوم مشاهده شده است.
اینترفرون یکی از بزرگترین دفاعهای طبیعی بدن علیه سرطان است و مشخص شده که کلرلا تولید اینترفرون را افزایش میدهد. یکی از راههای مبارزه با سرطان استفاده از عناصری است که تولید و فعالیت ماکروفاژها را تحریک میکنند. اینترفرون یکی از ترشحات طبیعی بدن است که به نظر میرسد تحریککننده ماکروفاژها باشد. کلرلا با افزایش اینترفرون باعث تحریک فعالیت سلولهای T و ماکروفاژها شده و توانایی سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با سرطان و مهاجمان بیگانه از قبیل باکتریها، ویروسها، مواد شیمیایی و پروتئینهای بیگانه افزایش میدهد. البته درمان سرطان مبحثی پیچیده است که نیاز به بررسی و تحقیق بسیاری دارد.
میتوان پودر کلرلا را با کمی آب مخلوط کرد و روی بریدگیها و خراشها مالید. عامل رشدی که در کلرلا وجود دارد باعث تأثیر مثبت آن در بافت پوست و درمان سریعتر آن میشود. اگر کسی یک سال به طور مرتب از کلرلا استفاده کند، حتی بدون استفاده موضعی از کلرلا، تأثیر آن را در بهبود زخمها و بریدگیها مشاهده خواهد کرد.
آمینواسیدها (پروتئین)، آنزیمها (از جمله آنزیم پپسین برای گوارش)، ویتامینها، موادمعدنی و کربوهیدراتها از مواد تشکیلدهنده کلرلا میباشند. 60 درصد کلرلا را پروتئین تشکیل میدهد که به صورت اسیدهای آمینه میباشند. 18 تا 22 نوع آمینواسید شناخته شده در کلرلا وجود دارد. پروتئین کلرلا ارزشمندتر از سایر منابع پروتئینی از قبیل گوشت، ماهی و تخممرغ است، زیرا پروتئین این مواد از نوع ثانویه است؛ به این معنا که آمینواسیدها تبدیل به پروتئین شدهاند و بافت تخممرغ و گوشت را تشکیل دادهاند.
بیش از 70000 نوع جلبک وجود دارد که بعضی از آنها بسیار مغذی و بعضی
بینهایت سمی هستند. کلرلای آب شیرین یکی از انواع خاص جلبک است که
خواص مفید فراوانی دارد
وقتی ما غذاهایی چون گوشت را میخوریم، بدن ما پروتئین را میشکند و به آمینواسید تبدیل میکند؛ در حالی که با مصرف کلرلا آمینواسید مستقیماً وارد بدن میشود. به جز کلرلا و اسپیرولینا هیچ منبع طبیعی پروتئین دیگری وجود ندارد که چنین آرایه کامل و متعادلی از آمینواسیدها داشته باشد.
استفاده از مولتی ویتامین همزمان با کلرلا زیانی ندارد؛ ولی نیاز به این کار هم نیست. کلرلا طیف وسیعی از ویتامینها، مواد معدنی و آنزیمها را دارد.
خیر، کلرلا یک نوع غذا است و با ویتامینها تفاوت دارد. گرچه انواع گوناگونی از ویتامین، مواد معدنی و آنزیمها در آن موجود میباشد، از بسیاری جهات از مکملهای ویتامینی مفیدتر و برتر است؛ زیرا کلرلا طبیعی است و ویتامینها و مواد معدنی و آمینواسیدهای آن به طور طبیعی در یکدیگر آمیخته شدهاند؛ ولی قرصهای ویتامین، مخلوطی از کنسانتره و اسانس هستند که به طور مصنوعی با یکدیگر ترکیب شدهاند. فرمول آنها فقط روی کاغذ با فرمول ویتامینهای طبیعی مشابه است. غذاهایی همچون کلرلا میزان چشمگیری از مواد مغذی را که به طور طبیعی متعادل شدهاند، در اختیار بدن قرار میدهد که هرگز در بدن تجمع نمیکنند و مسمومکننده نیستند.
عامل رشد کلرلا مخلوطی از RNA، DNA، آمینواسید، ویتامینها و مواد معدنی است. این ماده باعث رشد سریعتر کودکان میشود و سیستم ایمنی بزرگسالان را تقویت میکند.
عالی بود.مرسی
مرسی از لطف شما. برایتان ارزوی موفقیت دارم.